Svenska modeböcker

Svenska mode/designböcker

MODEKOKBOKEN
I April Emma Wickströms nya bok möts mode och mat. Genom att samla modeeliten och en av Sveriges främsta kockar skapar Wickström en trendig, stilren bok med nyttiga och spännande recept. Låt dig inspereras och förföras! Utgivningsdatum: 2015 – 09 Mer info: Nicotext

SÄKER STIL
I Ebba von Sydow och Emelie de Poret nya bok som är starkt inspirerad av svensk och nordisk stil, finner du vackra bilder, steg för steg-guider och smarta knep, bland annat om hur du trollar med figuren. Dessutom får du lära dig hur du undviker felköp, shoppar smartare och att investera i plaggen som varar – både när det gäller trend och god kvalitet. Utgivningsdatum: 2015 – 09 Mer info: Bonnier Fakta

Stiljournalen: allt om klassisk herrstil
Stiljournalen är en stilguide för den moderna mannen ur ett historiskt och praktiskt perspektiv som erbjuder såväl inspirerande som instruktiv läsning.
Utgivningsdatum: 2015-08 Mer info: Nordstedts

Välklädd: så stylar du din garderob
Välklädd är boken för alla mode- och stilroade män. Men Välklädd är mer än snygga kläder. Det handlar om att satsa på passform, färg, mönster och kvalité. Att våga ta ut svängarna, mixa för att hitta sin egen personliga stil.
Utgivningsdatum: 2015-08 Författare:Christian Quaglia
Mer info: Bonnier Fakta

Stilguiden
Modespecialisten Lotta Lewenhaupts bok är en lättsam, fullmatad och träffsäker guide och regelbok inom ämnet stil. Boken är även fylld med kvicka och kloka citat av en mängd kända modepersonligheter och illustrerad av Lotta Lewenhaupts egna teckningar.
Utgivningsdatum: 2015 Mer info: bladh by Bladh

Louis Vuitton Fashion Photography
Louis Vuitton Fashion Photography är en aldrig tidigare skådad visuell historia om företaget. Denna exceptionella bok innehåller över två hundra bilder från vår tids viktigaste fotografer och designers, däribland David Bailey, Henry Clarke, Patrick Demarchelier och Karl Lagerfeld. Bokens eleganta mix skapar en unik och spännande uttryck för varumärket och dess tolkning av topp stylister och moderedaktörer. Boken är en absolut nödvändighet för den som älskar mode, konst och fotografier.
Utgivningsdatum: 2014 Mer info: Rizzoli International Publications

Fashion and Museums – Theory and Practice
Etnologerna Marie Riegels Melchior och Birgitta Svensson har sammanställt en antologi med texter om varför mode är så modernt på museer världen över idag. Forskare från såväl Norden som övriga Europa, USA och Canada har bidragit.
Utgivningsdatum: 2014-08-14. Mer info: Bloomsbury Academic

True Fit – a collected history of denim
En bok som handlar om jeansens historia. En del av plaggen som visas i boken har inte sett dagens ljus på närmare 140 år. True Fit är Viktor Fredbäcks, denimsamlare och bokens författare, berättelse om att samla.
Utgivningsdatum: 2014-11-01. Mer info: Graphera Publishing

The World According to Karl: The Wit and Wisdom of Karl Lagerfeld
Den här boken handlar om en av vår tids största designers och hans Karlisms: odlande, oförutsägbar, provocerande, ibland chockerande men alltid omöjlig att ignorera.Karl Lagerfeld är en modern mästare på couture. Samtidigt som han parallellt designar för Chanel och Fendi driver han sitt eget självbetitlade modehus. Han har konsekvent återuppfunnit trender på så väl catwalken som på gatorna under ett halvt sekel.
Utgivningsdatum: 2013 Författare: Jean-Christophe Napias, Sandrine Gulbenkian, Charles Ameline
Mer info: Flammarion-Pere Caster

Modebibeln – den svenska
Modebibeln är en bok som handlar om svenskt mode och trender från 1867-2012. Ett måste i varje modeintresserat hem!
Författare: Karina Ericsson Wärn
Utgivningsdatum: 2012-09. Mer info: Bonnier Fakta

Stil med Thulin
Camilla Thulin ger i sin bok tips och råd om hur du ska hitta de kläder som framhäver dig bäst. Tipsen handlar om hur du ska hitta rätt accessoarer, skor, ytterplagg, underkläder, frisyrer och smink.
Utgivningsdatum: 2012-02. Mer info: Bonnier Fakta

Det svenska modeundret
I Det svenska modeundret berättar journalisten och modevetaren Karin Falk om den svenska modescenen. Vi får möta de designers som tagit plats på världsmarknaden och som under de senaste åren har kallats för det svenska modeundret.
Författare: Modejournalisten Karin Falk.
Utgivningsdatum: 2011-08. Mer info: Norstedts

Modemanifestet
Journalisten Sofia Hedström och fotografen Anna Schori presenterar ett nytt sätt att tänka kring mode. Första delen av boken är ett manifest som behandlar allvaret bakom modeindustrin men som samtidigt lär dig hur du skapar en egen stil av kläder du redan har.
Utgivningsdatum: 2011-03. Mer Info: Norstedts

Obsession: en modefamiljs bekännelser
Martina Bonniers modebok är en personlig berättelse med fakta om mode och vackra bilder tagna av Nils Odier. Boken innehåller modeinspiration och råd om hur man bygger en stil som håller livet ut.
Utgivningsdatum: 2011-08. Mer info: Bonnier Fakta

Vogue’ Model – The faces of Fashion
En fotografisk historia om världens vackraste och ikoniska kvinnor – De som har klätt omslagen av Vogue – från då till nu.
Utgivningsdatum: 2010 Författare: Robin Derrick
Mer information: Little Brown and Company

Big Book Of Fashion
Denna bok ägnas åt modevärldens utveckling, från sitt ursprung i slutet av artonhundratalet fram till vår egen tid. The Fashion Book är en rikt illustrerad och omfattande modebok.

Författare: Modejournalisten Charlotte Seeling
Utgivningsdatum: 2010-10. Mer info: Ullmann Publishing

Skyltfönster
En inspirationsbok med praktiska tillvägagångssätt för alla som arbetar eller har drömmar om skyltningar. Boken är indelad i tydliga kapitel med allt från grundläggande principer för ett skyltfönster till idéer om rekvisita, skyltdockor, kommunikation. Här finns också en översikt av högtider, både svenska liksom flera med internationell klang som t.ex. det kinesiska nyåret vilken innefaller i januari-februari. Författare: Annica Bergman.
Utgivning: januari 2010. För beställning: www.dekko.se

SkönhetsbibelnI

Skönhetsbibeln ger Karina Ericsson Wärn förslag på de bästa skönhetsprodukterna och även tips och råd om det mesta som du kan tänkas behöva veta om hudvård och make-up. En bibel för skönhetsnördar som vill läsa om allt från hår till fotvård! Boken tar också upp förslag på vilka redskap du ska använda samt ger råd på hur du får till ditt snyggare jag. Utgivningsdatum: 2009-04. Mer Info: Bonnier Fakta
Vintage: en stilguide till vintagemode
Mode och kulturskribenten Marie Birde presenterar trender genom tiderna. Läsaren får bekanta sig med designers och märken som Elsa Schiaparelli, Coco Chanel, Christian Dior, Katja of Sweden och Gul & Blå. I boken finns också tips på butiker i Sverige och i modemetropoler som Paris, London och Milano.
Utgivningsdatum: 2009-08. Mer info: Bonnier Fakta

Vintage: en stilguide till vintagemode
Mode och kulturskribenten Marie Birde presenterar trender genom tiderna. Läsaren får bekanta sig med designers och märken som Elsa Schiaparelli, Coco Chanel, Christian Dior, Katja of Sweden och Gul & Blå. I boken finns också tips på butiker i Sverige och i modemetropoler som Paris, London och Milano.
Utgivningsdatum: 2009-08. Mer info: Bonnier Fakta

Fashionista
Damernas Världs modechef Martina Bonniers debuterar som författare efter 20 år i modebranschen.
Utgivningsdatum: 2008-04-24. Mer info: Wahlström & Widstrand

Modedesign
Boken bygger på Lotta Lundstedts samtal med sex svenska designer och sätter fokus på arbetsmetodiken i modedesign. Medverkar gör Ann-Sofie Back, Sandra Backlund, Kalle-Wille Björk, Astrid Olsson och Rickard Lindqvist. Skribenten Lotta Lundstedt är modedesigner i grunden och arbetar som forskare vid Textilhögskolan i Borås.
Utgivningsdatum: 2008-03-25. Mer info: Centrum för textilforskning

Teorier om Mode
Boken inleds med en kort modehistoria, som dock tar nästan halva omfånget, alltifrån La Belle Epoque, New Look, Minimalism etc. I den större teoretiska delen skriver Lars Holmberg, sociolog vid Uppsala universitet, om modernitet, strukturalism, Bourdieu, Focault, Wittgenstein, Judith Butler, och om deras relation till modeteorier.
Utgivningsdatum: 2008-04. Mer info: Carlsson

Sustainable Fashion and Textiles: Design Journeys
Kate Fletcher tar i sin bok upp information om livscykeln av mode och textil och praktiska alternativ, koncept och social innovation. Hon har mer än tjugo års erfarenhet av att arbeta med mode och hållbarhet och i sin bok beskriver hon processen och vägen till hållbar design och hur man skapar mode på ett hållbart sätt.
Utgivningsdatum: 2008-03. Mer info: Earthscan