Ny svensk modesajt som vill inspirera

En ny svensk modesajt har lanserats i dagarna. Det är Lookbook som vill inspirera och informera sina sina besökare om de senaste modet och trenderna. De bevakar och följer kända modehus, modedesigners samt deras kollektioner och visningar. Genom att samköra och analysera så hittar de rätt så snabbt gemensamma mönster och på så sätt nya trender för varje aktuell säsong. Detta års höst och vinter kollektioner har de hittat 16 olika trender såsom denim från topp till tå, fransar, bomberjackor, färgen grönt, stickat, lapptäcke, ribbat vitt linne och mycket mer. Det är en rätt så intressant approach och det gör att man rätt så fort kan få en heltäckande bild av vilka trender som modeskaparna anammat och lanserar. De modehus som dykt upp i deras första spaningar är för bland annat svenska COS och Acne, italienska Gucci, Valentino, Bottega Veneta, Prada, Roberto Cavalli, Versace, Dolce Gabbana, Fendi, franska Balmain, Zadig & Voltaire, Lanvin, Hermes, Saint Laurent, Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior, engelska Stella McCartney, Burberry samt amerikanska Michael Kors.

Gällande framtidsplanerna, så ska Lookbook öppna upp plattformen för andra modeintresserade, framförallt influencers och fashionistas. De ska själva ha möjlighet att lägga upp och dela med sig av sina egna stilar och trendspaningar. Blir en look tillräckligt populär, så ska det gå att få ta del av intäkterna som Lookbook får in, från en av de många e-handlare som är anslutna till sajten. Då e-handlarnas olika produkter som de har i lager matchas mot en look, t.ex. en bomberjacka eller leopardmönstrad klänning, för att ta ett konkret exempel så länkas sedan besökaren från sidan direkt till produktsidan för klädesplagget hos e-handlaren. Om ett köp därefter görs så får Lookbook en liten provision som ersättning. Affärsmodellen finns sedan tidigare och kallas för affiliate marknadsföring men matchning av produkter mot look är ett roligt grepp.

Det är en spännande lansering och satsning av Lookbook och vi på Svenska Moderådet kommer definitivt följa med spänning hur det går.

En av Lookbooks spaningar för FW2022 är korsetten