Mönsterguider från Moderådet

Nyhet! Vår nya ”Ränder”, den fjärde i en serie mönsterguide – suveräna för inspiration liksom referensverk.

Tema Ränder
Kärt barn har många namn och uttrycken långrandigt, enkelspårigt, linjärt och på randen av kan betyda mer än en sak. Och helt klart är att ”ränderna går aldrig ur” tiden. Moderådets hjärta klappar lite extra för randen just nu. ”Streckläs” gärna vår nya randguide.

Tema Prickar
Från små prickar till stora prickar. Alldeles runda, eller till och med taggiga. Optiska prickar, konfetti, ogee, snirklar och öglor, djuriska fläckar… Vi fördjupar oss i bakgrundshistorik och förstås mängder med variationer på vår älskade prick och prickmönster i stort. Pricka rätt i modebilden med Prickguiden!

Tema Rutor
Variationsmöjligheterna tycks oändliga vad gäller rutor, kanske är det en av anledningarna att rutor är och alltid har varit så populära som mönster? Många är de modeskapare som fascinerats av rutor som Vivienne Westwood, Paul Smith och Jean Paul Gaultier. I Moderådets mönsterguide ”Rutor” gör vi en rejäl djupdykning i rutor av alla de slag.

Tema Blomster
En härlig mönsterflora där vi delar med oss av vår blomsterskatt. 90 sidor sprängfyllda med blommor i alla möjliga former, färger, tekniker och stilar. Varje blomma har sin historia och den vill vi också gärna berätta – läs om bland annat Liberty, Petit Point, Rosor, Paisley, Art Deco,